Inboedelverzekering

Met de inboedelverzekering verzekert u al uw spullen die bij u in huis staan tegen de gevolgen van schade door bijvoorbeeld inbraak, brand of storm.

De waarde van uw inboedel stellen wij samen met u vast aan de hand van een inventarisatieformulier. U kunt daarbij keuzes maken tussen verschillende dekkingen. Ook kunt u ervoor kiezen bepaalde uitbreidingen te kiezen, zoals voor uw lijfsieraden, mobiele elektronica of voor uw belang als huurder of appartementseigenaar naast een opstalverzekering van een Vereniging Van Eigenaren (VVE). Afhaneklijk van uw keuzes doen wij u een voorstel voor één van de vele maatschappijen die wij u kunnen aanbiedem. Omdat uw situatie kan veranderen, vragn wij u met regelmaat met ons te controleren of uw verzekering nog bij u past. Op die manier weten u en wij, dat u goed verzekerd bent en blijft.

Overigens is het altijd aan te raden de aankoopbonnen van uw spullen te bewaren zolang uw spullen voor u waarde hebben. Hiermee is het veel makkelijker om in het geval van een onverhoopte schade de juiste vergoeding te claimen. Vanzelfsprekend zal uw verzekeringsmaatschappij altijd met u mee willen denken en kunt u soms ook volstaan met het annemelijk maken van uw schade, maar als u helemaal niets kunt aantonen, kan een maatschappij de schade helemaal niet vaststellen. Wanneer een ander schade aan uw spullen veroorzaakt, zal de aansprakelijkheidsverzekering (AV) van die ander vaak alleen maar schade vergoeden als u de omvang van uw schade kunt bewijzen. Daarom is het ons dringende advies om bonnetjes te bewaren.

Inboedelwaardemeter koopwoning
Inboedelwaardemeter huurwoning